Schimb de bune practici, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență

Schimb de bune practici, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență

Întâlnirea s-a bucurat și de participarea secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul dr. Raed Arafat.


Discuțiile abordate au vizat modul de organizare și funcționare a inspectoratului general, competențele și tipurile de misiuni derulate de pompierii salvatori, respectiv tacticile și metodele de abordare a riscului la inundații sau în alte tipuri de urgențe, cu efecte asupra siguranței comunităților.


Coordonarea unitară a autorităților cu responsabilitate în managementul tipurilor de risc a reprezentat un alt palier de interes în cadrul întâlnirii de lucru. Astfel, oficialilor suedezi le-au fost expuse procedurile aplicabile responsabililor cu rol principal și secundar angrenați în gestionarea situațiilor cu un nivel crescut de risc pentru populație. În acest sens, au fost expuse importanța, rolul și calitatea strategico-operațională a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervențiilor, "motorul" cooperării interinstituționale și a intervenției integrate în salvarea de vieți.

26.10.2020