Bodolan Sergiu, un pompier care a dat dovadă de spirit civic

Bodolan Sergiu, un pompier care a dat dovadă de spirit civic

În data de 01.06.2021, în timp ce se afla  în timpul liber, plt.maj. Bodolan Sergiu a fost acroșat în trafic de către un alt autoturism, condus haotic ce către un tânăr, care nu a oprit la locul accidentului. Subofițerul și-a dat seama imediat că ceva este în neregulă cu tânărul și din propria inițiativă a plecat în urmărirea acestuia. După câțiva km, în dreptul gării Iași, plt.maj. Bodolan Sergiu a reușit să îl ajungă din urmă pe participantul la trafic, care, după ce a provocat un alt accident rutier, a coborât din autoturism cu intenția de a părăsi locul evenimentului. Subofițerul a pornit în urmărirea acestuia, reușind să îl imobilizeze pe tânăr și să îl dezarmeze de cuțitul pe care acesta îl avea asupra lui.


La scurt timp, la locul evenimentului a sosit Poliția Rutieră Iași, care, în urma cercetărilor, a stabilit faptul că autoturismul condus de tânărul de 24 de ani era sustras din com. Lețcani și în cursa de aproximativ 15 km a lovit în calea sa nu mai puțin de 9 autoturisme și a pus în pericol mai mulți pietoni.


Prin acțiunile sale, plt.maj. Bodolan Sergiu a dat dovadă de curaj și spirit civic, reușind evitarea producerii de noi evenimente din care puteau rezulta victime omenești.


Subofiţerul este încadrat pe funcţia de conducător auto în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, dă dovadă de implicare în pregătirea sa profesională, seriozitate si devotament în îndeplinirea misiunilor.

16.06.2021