Cinci pacienți transportați în centrul universitar din Debrecen, Ungaria

Cinci pacienți transportați în centrul universitar din Debrecen, Ungaria

Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.


În data de 17 octombrie 2021, 5 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost transferați în centrul universitar din Debrecen, Ungaria.


Pacienții provin din unitățile sanitare aflate în județul Bihor.


Până în prezent, un număr de 25 pacienți au fost transferați atât terestru cât și cu suport aero (aeronave MApN, elicoptere SMURD) și se află deja în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged.


În unitățile sanitare din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.


Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină țara noastră prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate.


Misiunile de transport în Ungaria se desfășoară sub egida Uniunii Europene, prin instrumentul de finantare ESI (Emergency Support Instrument).


EU Civil Protection & Humanitarian Aid - ECHO

European Commission

18.10.2021