Un echipaj SMURD a asistat la o naştere!

Un echipaj SMURD a asistat la o naştere!

O poveste cu final fericit s-a produs în judeţul Mureș. Un echipaj SMURD a asistat la o naştere!


Anda, Adrian, Robert și Zoltan sunt eroii acestei întâmplări și “moașele” copilului!


Ieri seară, în jurul orei 18.30, un apel la 112 avea să alerteze echipajul SMURD de la Punctul de Lucru Azomureș… O femeie însărcinată în 37 de săptămâni avea nevoie de ajutorul lor.


Tânăra era speriată, se afla la prima naștere și acuza dureri foarte mari la fiecare două minute. Era deja în travaliu, nașterea se putea produce oricând! Nu mai era timp de așteptat! Colegii noștri au început imediat pregătirile necesare nașterii! După aproximativ 20 de minute, băiețelul a venit pe lume.


Paramedicii au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Cei doi au fost preluați de personalul medical din cadrul Spitalului Județean Mureș pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.


Echipajul de prim ajutor de pe ambulanța SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceștia, plutonier major Țiboc Adrian, plutonier major Craioveanu Robert și plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureș, iar plutonier Lefter Anda este din cadrul ISU Timiș și se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență – ISU Mureș.


Felicitări, dragi colegi!

10.11.2021