Exercițiul EU RO-MODEX ARGEȘ 2021 începe mâine, 17.11.2021

Exercițiul EU RO-MODEX ARGEȘ 2021 începe mâine, 17.11.2021


În perioada 17-20.11.2021, județul Argeș va fi gazda unui exercițiu internațional de tipul MODEX, organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre (inundații și evenimente CBRN), ce se pot manifesta pe teritoriul uneia dintre țări.


Exercițiul va implica activarea mecanismului de protecție civilă al UE, iar echipaje cu autospeciale de intervenție și echipamente speciale din România, Moldova, Slovacia și Portugalia vor gestiona situațiile de urgență create.


De la nivelul țării noastre, la exercițiu vor lua parte reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență\Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției Argeș, voluntari SMURD din cadrul ISU Argeș, precum și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale/obiectivelor implicate în exercițiu.


Acțiunea se va concentra în jurul Municipiul Pitești și orașului Mioveni, iar scenariile acestui exercițiu vor implica desfășurări de forțe și acțiuni în cadrul unor importante obiective din județ.


Menționăm că această activitate se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19.

16.11.2021