Inundații în 5 localități din 5 de județe

Inundații în 5 localități din 5 de județe

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice a generat efecte  în 5 localități din 5 județe ( CJ, DJ, HD, HR, și MH ).

 

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 29 de curți, 27 de beciuri/subsoluri și 3 anexe gospodărești. Totodată, vântul puternic a doborât 9 copaci, fiind avariat 1 autoturism.

 

Traficul rutier a fost temporar blocat pe 1 drum național (DN 15/HR).

 

Efecte importante  au fost înregistrate în localitatea Simeria, unde pompierii hunedoreni au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 25 curți și 16 beciuri/subsoluri.

 

❗O situație care putea pune viața oamenilor în pericol s-a produs, în cursul zilei de ieri, în localitatea harghiteană Borsec, unde circulația rutieră a fost blocată pe DN 15, din pricina a 4 copaci căzuți pe carosabil. Pentru remediereaa situației in cel mai scurt timp, echipajele  de intervenție au fost in teren și au acordat sprijinul necesar pentru degajarea tronsonului de drum afectat. 

 

La această oră nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice. 

 

Evoluția dinamicii din teren va fi  monitorizată de Centrul Operațional Național din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.

 

RECOMANDĂRI

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:
❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
❗Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
❗În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

 

 

SERVICIUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

07.07.2020