Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În contextul fenomenelor de vremea rea, în ultimele 24 ore, pompierii militari au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.

 

Efectele avertizărilor emise de meteorologi au produs efecte în 36 de localități din 16 județe ale țării (AB, BV, BZ, CS, CJ, CT, CV, DJ, GL, IL, IS, MM, PH, SJ, TL, VN ) și municipiul București, iar colegii noștri au derulat misiuni destinate evacuării apei din 8 case, 19 curți, 12 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, 1 parcare subterană și 2 străzi .

 

Misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea unor elemente de construcție desprinse de pe clădiri, a 37 copaci/stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate 13 autoturisme, precum și pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere afectate de apă, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.

 

De asemenea, din cauza manifestărilor vremii nefavorabile, traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN2N/VN) și a fost temporar blocat pe 5 drumuri naționale ( DN10/BZ, DN13/BV, DN73A/BV, 55A/DJ și DN 56/DJ ) și pe 1 drum județean ( DJ226A/CT), dar, prin efortul conjugat al autorităților, situația a fost remediată și traficul reluat, în condiții de siguranță.

 

Totodată, pe 1 drum județean (DN11/CV), circulația a fost îngreunată din cauza apei de pe carosabil, iar un tronson de drum, din municipiul Constanța, a fost afectat, ca urmare a ploii abundente.

 

O situație deosebită a fost înregistrată pe raza localității Jitia, județul Vrancea, unde circulația rutieră este în continuare blocată. Aversele torențiale au rupt un pod, fiind astfel afectate 70 gospodării, iar circulația se poate realiza pietonal sau utilizând o rută ocolitoare, prin localitatea Bisoca.

 

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 11 mesaje de informare a populației prin sistemul RO–ALERT în contextul avertizărilor hidrometeorologice la nivelul a 5 județe (BC, BZ, CT, TL și VN).

 

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.

 

Evoluția  situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

08.07.2020