Bilanțul misiunilor din weekend

Bilanțul misiunilor din weekend

În perioada 10-12 iulie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.217 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 3.289 de persoane aflate în dificultate.

 

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 349 de incendii, precum și în alte 611 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 23 accidente rutiere.

 

  • Una dintre intervențiile relevante a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, în județul Cluj, unde un echipaj de paramedici a fost solicitat să transporte o femeie gravidă, din localitatea Cămărașu către spital. Pe timpul transportului, echipajul SMURD a ajutat femeia să dea naștere unei fetițe perfect sănătoase.

 

  • O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a avut loc duminică, în județul Covasna. Salvatorii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs între două autoturisme, pe DJ121, între localitățile Imeni și Zăbala. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În momentul sosirii la locul evenimentului, echipajele au identificat 12 victime, dintre care 7 adulți și 5 copii. Forţele participante au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, extragerea unei persoane rămasă încarcerată și asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

 

  • Tot în cursul zilei de duminică, o intervenție deosebită a avut loc în județul Tulcea, unde echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină în localitatea Luncavița, pentru salvarea unei femei de 51 de ani, căzută într-o fântână, la o adâncime de aproximativ 20 de metri. În mai puțin de jumătate de oră, femeia a fost scoasă conștientă, fiind predată echipajului serviciului de ambulanță județean, pentru evaluare medicală.

 

  • Un alt eveniment care s-a soldat cu victime a avut loc ieri, în județul Ialomița. Pompierii au intervenit la un accident rutier, produs între localitățile Roșiori și Chiroiu, pe DC 27, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma accidentului, au rezultat 5 victime, dintre care o persoană prezenta semne incompatibile cu viața. Celelalte 4 persoane, printre care și un copil de 3 ani, au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale.

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

13.07.2020