Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au gestionat 1.351 de intervenții în diferite situații de urgență, 1.095 de persoane aflate în dificultate primind asistență medicală de la echipajele SMURD.

 

Salvatorii au acționat pentru stingerea a 83 de incendii, precum și în alte 1.199 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 3 accidente rutiere.

 

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a fost a pompierilor arădeni, aceștia fiind solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DJ 791, în localitatea Olari, unde un autoturism cu 2 persoane la bord, a părăsit partea carosabilă și a căzut într-un canal. În ciuda tuturor eforturilor depuse de salvatori, cele 2 persoane au decedat.

 

De asemenea, tot ieri, pompierii constănțeni au intervenit cu un număr sporit de echipaje în urma unui eveniment rutier produs în zona localității Palazu Mic, în care au fost implicate 2 autoturisme. La locul evenimentului, pompierii au identificat 4 victime, din care 1 încarcerată. Forţele participante au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, extragerea persoanei rămasă încarcerată și asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

 

O altă intervenție relevantă a fost a pompierilor ialomițeni, aceștia intervenind în această dimineață în urma producerii unui accident rutier pe DN2, în zona Movilița, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului au rezultat 4 victime neîncarcerate și conștiente. După ce au primit asistență medicală de urgență de la echipajele sosite la locul intervenției, toate victimele au fost transportate la Spitalul din Municipiul Urziceni, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

 

În perioada de referință, au fost emise 9 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși) în județele AG, BV și HR.

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

15.07.2020