Intervențiile din ultimele 24 de ore

Intervențiile din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au gestionat 1.387 de intervenții în diferite situații de urgență. Dintre acestea, majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 1.036 persoane aflate în dificultate.

 

În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 118 de incendii, precum și în alte 231 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în cazul a 2 accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate.

 

O intervenție care a presupus alocarea unui număr mare de resurse a fost gestionată de salvatorii prahoveni, care au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul Orășenesc Sinaia. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la subsol, cu degajare mare de fum. Pompierii au evacuat un număr de 32 de persoane, nefiind înregistrate victime.

 

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii din județul Timiș au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu la o gospodărie din localitatea Periam. Echipajele de salvatori au identificat doi bărbați ce au suferit arsuri ușoare la brațe în urma încercării de a stinge incendiul. Salvatorii au intervenit rapid pentru localizarea incendiului, astfel fiind salvate celelalte încăperi ale casei.

 

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, au fost emise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși) în județele AG, BV și HR.

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

16.07.2020