Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

La nivel național, pompierii militari au gestionat, în ultimele 24 de ore, 1.402 de intervenții în diferite situații de urgență. Dintre acestea, majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 1.086 persoane aflate în dificultate.

 

În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 106 incendii, precum și în alte 202 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în cazul a 8 accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate.

 

O intervenție care a presupus alocarea unui număr mare de resurse a fost gestionată de salvatorii bucureșteni, care au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală, în care era depozitat ulei alimentar uzat, situată pe strada Pogoanelor, sector 4. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului precum și pentru răcirea unei butelii de GPL aflată la în apropierea halei. Incendiul a fost lichidat fără să fie înregistrate victime.

 

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu la o gospodărie din localitatea Țăndărei. În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum. Salvatorii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

 

Întrucât în această perioadă a fost semnalată prezența urșilor în proximitatea comunităților, inspectoratele județene pentru situații de urgență au transmis mai multe mesaje de avertizare a populației. Astfel, în ultimele 24 de ore, cetățenilor din zonele vizate le-au fost trimise 6 astfel de mesaje, prin intermediul sistemului RO-ALERT. (pentru mai multe informații despre sistemul R0-ALERT: https://ro-alert.ro/).

 

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

 

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

17.07.2020