Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În contextul fenomenelor de vreme rea, în ultimele 24 ore, pompierii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.

 

Fenomenele meteorologice periculoase au produs efecte în 13 localități din 10 județe (AB, AG, BC, CS, CJ, DB, NT, PH, SV și TR), iar colegii noștri au derulat misiuni pentru evacuarea apei din 13 case, 28 curți, 8 subsoluri și 1 stradă. Misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea aluviunilor și a mai multor copaci căzuți pe carosabil.

 

De asemenea, din cauza manifestării vremii nefavorabile, traficul rutier a fost  temporar blocat pe  drumul național DN 58), în județul Caraș Severin, în zona localității Păltiniș, însă situația a fost remediată și traficul reluat, în condiții de siguranță.

 

Totodată, și pe drumul județean DJ 734, în zona localității Lerești, județul Argeș, salvatorii au intervenit pentru deblocarea unui autoturism cu 5 pasageri care nu a mai putut înainta, din cauza alumviunilor și a apei de pe carosabil.

 

O altă situație deosebită s-a înregistrat și în județul Neamț, în localitatea Bistrița, unde pompierii militari au acționat pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe o casă și anexa acesteia, proprietara casei fiind evacuată la rude.

 

La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

 

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

 

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

24.07.2020