Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

La nivel național, pompierii militari au gestionat 1.258 de intervenții în diferite situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.051 persoane aflate în dificultate.


În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 54 de incendii, precum și în alte 142 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 7 accidente rutiere.


În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii ieșeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe DJ 248, pe raza localității Scânteia, în care au fost implicate un autoturism și un autotren. În urma accidentului au rezultat 6 victime, dintre care 3 decedate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, celelalte 3 persoane au fost transportate la spital, conștiente.


De asemenea, tot ieri, pompierii din județul Teleorman au intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier, după ce un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat, în localitatea Lăceni. În urma accidentului au rezultat 4 victime, dintre care 2 rănite grav. Persoanele au fost asistate medical și evaluate la fața locului de către echipajele SMURD și ulterior transportate la spital, pentru investigații suplimentare.


Totodată, 4 atenționări meteorologice imediate de tip COD GALBEN de vânt, ce au vizat județele BN, CJ, MM, NT și SV și 7 atenționări meteorologice imediate de tip COD GALBEN de ceață pentru județele BV, CJ, CV, HR și MS au fost emise în cursul ultimelor 24 de ore de către Administrația Națională de Meteorologie. Pompierii au fost în permanență pregătiți pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență determinate de vremea nefavorabilă. În cadrul Centrului Operațional Național al IGSU au fost monitorizate și analizate informările meteo primite, pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea eventualelor intervenții operative, însă nu au fost înregistrate situații deosebite, în contextul fenomenelor de vreme rea.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ și a paginii https://nutremurlacutremur.ro/.

22.01.2021