Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.398 situații de urgență.


La nivel național, 1.158 persoane au primit asistență medicală de urgență, cele mai multe solicitări fiind gestionate în zona București-Ilfov (275 cazuri), urmată de județele Timiș (53 cazuri) și Cluj (50 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 61 incendii, 5 intervenții de descarcerare, precum și în alte 182 de misiuni, precum deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.


Amintim câteva dintre cele mai relevante misiuni:


❗În cursul serii trecute, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un utilaj, dintr-un parc industrial, în municipiul Ploiești. La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje de stingere și unul de descarcerare. Odată ajunși, salvatorii au îndepărtat stratul de izolație din zona afectată pentru a putea răci instalația, care funcționa la temperaturi înalte. Pentru a preîntâmpina orice situație care să le pună viața în pericol, preventiv, 100 de muncitori au fost evacuaţi, astfel încât, în urma evenimentului, nu au fost înregistrate victime.


❗O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a fost și cea din localitatea Pleșa, unde salvatorii gălățeni au acționat pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la un hambar cu furaje. La sosirea forțelor operative, flăcările se manifestau violent, în interiorul hamabrului, unde au ars aproximativ 70 mp de furaje. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost localizat și lichidat în cel mai scurt timp, fără a afecta și anexele de lângă construcție. Din fericire, acest incident nu s-a soldat cu victime.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

26.01.2021