Efectele vremii nefavorabile înregistrate în ultimele 24 de ore

Efectele vremii nefavorabile înregistrate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, viscolul și ninsoarea abundentă au produs efecte la nivelul a 6 județe (BR, CT, GL, GR, IL și TL) unde s-a intervenit pentru deblocarea a 613 autovehicule derapate/imobilizate/blocate pe calea de rulare cu 1.306 persoane, precum și pentru degajarea a 12 copaci care au avariate 11 autoturisme.

 

Cel mai afectat de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase a fost județul Constanța, acolo unde pompierii au intervenit cu șenilatele pentru extragerea din zonele înzăpezite a 6 pacienți (2 gravide din localitățile Viile și Cobadin, 1 minor în vârstă de 5 ani din localitatea Casicea cu fractură de membru inferior și 3 pacienți din localitățile Viișoara, Ion Corvin și Văleni cu diferite probleme de sănătate).

 

Totodată, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, sunt închise toate drumurile naționale și județene din județele Tulcea și Constanța (cu excepția DN 39/CT și autostrada A2), iar circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 t la nivelul județului Brăila pe DN 21 limită cu județul Ialomița și pe DJ 211 Viziru-Oprișenești.

 

La acest moment, autoritățile intervin cu utilaje de deszăpezire, la nivelul județului Tulcea, pentru deblocarea a 7 autovehicule cu 15 de persoane. Totodată, 2 șenilate ISU se deplasează în localitățile Ciocârlia, Dobromir și Viișoara din județul Constanța, pentru transportul unei gravide și a altor două persoane cu probleme respiratorii, în sprijinul serviciului județean de ambulanță.

 

IGSU recomandă cetățenilor aflați în zonele vizate de fenomene meteo periculoase să se informeze permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora.

 

❗ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

❗ Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗ Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

❗ Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

28.01.2021