Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 1.200 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în cursul zilei de ieri, la nivel național

 

Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 1.000 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

 

Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 69 misiuni de stingere a incendiilor, 987 cazuri SMURD (982 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 5 misiuni de descarcerare), 58 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 166 intervenții în sprijinul comunităților.

 

Dintre cele mai relevante situații înregistrate, amintim:

 

Misiunea de salvare a 3 persoane, victimele unui accident rutier produs pe DN 52, pe raza localității Furculești, județul Teleorman, unde 2 autoturisme au intrat în coliziune frontală. Echipajele specializate ajunse la locul solicitării au constatat că în urma accidentului, 1 victimă era încarcerată. Din nefericire, în urma acordării asistenței medicale de urgență și de descarcerare, 2 victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarate decedate. Cea de a 3-a persoană a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

 

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

29.01.2021