Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

1.231 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 982 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (247 cazuri), urmată de județele Mureș (52 cazuri) și Timiș (46 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 59 de incendii, precum și în alte 188 de intervenții, în sprijinul comunităților.


Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc în județul Suceava. Astfel, în cursul după-amiezii trecute, pe raza localității Iacobeni, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea a patru persoane, rămase încarcerate, după ce un copac s-a prăbușit, din cauza vântului puternic, peste autoturismul în care se aflau. Echipajele de descarcerare și prim ajutor sosite la fața locului au acționat pentru extragerea unei victime din autoturism, iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, aceasta a fost declarată decedată.


O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Cluj, unde pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, din municipiul Cluj Napoca. Ajunse la locul solicitării, echipajele au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție a fost găsită o persoană decedată.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


05.02.2021