Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au gestionat 1.290 de intervenții, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, precum și în județele Timiș și Argeș.


Cea mai mare pondere din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea primului ajutor, 1.062 de persoane primind asistență medicală.


Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 77 misiuni de stingere a incendiilor, 6 misiuni de descarcerare, precum și 161 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Amintim câteva dintre cele mai relevante misiuni:


✔ Bihor: În cursul serii trecute, echipaje de descarcerare din cadrul ISU Bihor au intervenit pentru salvarea a 2 persoane, victime ale unui accident rutier, după ce un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un stâlp, în localitatea Sânicolau Român. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, una dintre victime și-a pierdut viața.


✔ Satu Mare: O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la o hală, în municipiul Satu Mare. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului și în interiorul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, a fost găsită o persoană decedată.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

19.02.2021