Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au gestionat 3.918 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.188 de persoane aflate în dificultate.

 

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 216 de incendii, precum și în alte 500 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 23 accidente rutiere.

 

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

 

Una dintre intervențiile relevante a avut loc în județul Mehedinți, pompierii fiind solicitați, în cursul zilei de vineri, să intervină la un accident rutier produs pe DN 6, localitatea Gura Văii, unde au fost implicate un autotren și un autoturism, cu 2 pasageri. În urma evenimentului, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, cele două persoane au decedat.

 

O altă intervenție relevantă a fost gestionată, sâmbătă, de pompierii covăsneni, în urma producerii unui accident rutier pe DJ 131, pe raza localității Aita Mare, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului au rezultat trei victime din care una decedată. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, celelalte două victime au fost transportate la Spitalul Orășenesc Baraolt, pentru investigații suplimentare.

 

Un alt eveniment care a necesitat efort susținut din partea colegilor noștri, a avut loc duminică, în județul Dâmbovița, în localitatea Rătești. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, iar în momentul sosirii lor la fața locului, flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, a fost găsită o persoană decedată.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

22.02.2021