Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

1.446 de intervenții în situații de urgență au fost gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore, la nivel național. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.190 persoane.


Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 67 de incendii, precum și în alte 197 intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Buzău, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Bâsca Rozilei. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau într-o cameră, pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, a fost găsită o persoană decedată.


O altă intervenție relevantă a fost și cea din județul Giurgiu, unde 3 mașini de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs produs la un magazin, în localitatea Mihăilești. Ajunse la locul solicitării, forțele angrenate au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate. Datorită intervenției prompte a pompierilor, flăcările au fost stinse în mai puțin de două ore, fără a fi înregistrate victime.


Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost emise 22 de atenționări meteorologice COD GALBEN de ceață, ce au vizat județele: AB, AG, BC, BN, BV, BR, BT, BZ, CL, CT, CJ, CV, DB, DJ, GL, GJ, GR, HR, IL, IS, MH, MS, OT, SB, TL, TR, VN, VS și VL, precum și 8 atenționări meteorologice COD GALBEN de polei, pentru județele: AB, BC, BV, BT, GL, HR, IS, MS, NT, SB, VN și VS, însă nu au fost înregistrate situații deosebite, în contextul fenomenelor de vreme rea.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/


23.02.2021