Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În ultimele trei zile, pompierii din întreaga țară au acționat pentru gestionarea a 4.201 de intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (3.234 cazuri SMURD).


În afara acestor situații, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 433 de incendii, la 18 misiuni de descarcerare, precum și în alte 516 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniție neexplodată, accidente/incidente din domeniul CBRN.


Misiuni relevante:


 O misiune relevantă, din cursul zilei de vineri, a fost cea din județul Giurgiu, atunci când salvatorii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, pe DN 5, în localitatea Călugăreni. În urma evenimentului au rezultat 10 victime, dintre care 2 decedate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, celelalte 7 persoane au fost transportate la spitale din municipiul București. Având în vedere numărul de victime, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.


 O altă misiune, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a fost și cea de stingere a unui incendiu izbucnit la o casă în municipiul București, sâmbătă după-amiaza. La fața locului s-au deplasat de urgență 7 echipaje de stingere și o ambulanță SMURD, care au constatat faptul că flăcările se manifestau violent, la două locuințe, cu posibilități de propagare la vecinătăți. În urma incendiului, au fost afectate 3 case, pe o suprafață totală de 180 mp, precum și fațada unui bloc din imediata apropiere. Din fericire, nu au existat victime.


 Una dintre intervențiile relevante, din cursul zilei de duminică, a fost cea din județul Vaslui, unde mai multe echipaje au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în localitatea Pribești. Odată ajunse la locul solicitării, forțele angrenate au constatat că flăcările se manifestau puternic, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, a fost găsită o persoană decedată.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a gestiona, în cel mai scurt timp, misiunile de acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, precum și toate celelalte solicitări primite din partea cetățenilor.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

01.03.2021