Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

La nivel național, pompierii militari au gestionat 1.454 de intervenții în diferite situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.221 persoane aflate în dificultate.


În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 83 de incendii, precum și în alte 152 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 4 accidente rutiere.


În cursul zilei de ieri, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o hală, în incinta căreia funcționa o stație de prelucrare produse petroliere, în satul Inotești, comuna Colceag. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 700 mp, cu risc de propagare, având în vedere că în apropiere erau depozitate 3 rezervoare cu 20 tone combustibil fiecare. În urma evenimentului au rezultat 2 victime, cu arsuri pe 60-70% din suprafața corporală și căi aeriene, fiind transportate la spital.


Tot ieri, pompierii din județul Dolj au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit produs la o casă, în localitatea Celaru. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, din incinta locuinței, au fost extrase 2 persoane decedate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/

02.03.2021