Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Zi plină pentru pompieri: 96 incendii și alte 1.161 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.065 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (312 cazuri), urmată de județele Timiș (75 cazuri) și Mureș (58 cazuri).


O misiune relevantă, care a presupus alocarea de forțe considerabile, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Prahova, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în urma producerii unui incendiu la un restaurant, în localitatea Strejnicu. Echipajele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că flăcările se manifestau generalizat la întreaga construcție, pe o suprafață de 1.000 mp, fără posibilități de propagare la vecinătăți. Din fericire, în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime.


O altă misiune de stingere a unui incendiu, soldat cu victime, a fost cea din județul Neamț, localitatea Țuțcanii din Vale. Pompierii, care au încadrat două mașini de stingere, au acționat de urgență pentru localizarea și lichidarea flăcărilor ce se manifestau generalizat, la o casă, pe o suprafață de aproximativ 120 mp. În urma acestui eveniment au rezultat 2 victime, cu arsuri pe 30-40% din suprafața corporală, ce au fost transportate la spital.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

03.03.2021