Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 1.500 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea primului ajutor calificat, astfel încât peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 150 misiuni de stingere a incendiilor, 1.173 cazuri SMURD (1.171 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 2 misiuni de descarcerare), 40 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 160 intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție care a presupus alocarea unui număr important de resurse este reprezentată de misiunea de evacuare a aproximativ 100 de persoane, dintr-un magazin din municipiul Baia Mare, după ce, în incintă, a fost semnalat miros de gaz. La locul incidentului a intervenit Detaşamentul Baia Mare, cu o mașină de stingere, un echipaj de descerare, un echipaj CBRN şi o ambulanță SMURD. Magazinul și-a reluat activitatea după ce s-a stabilit că mirosul provenea de la o stație amplasată în apropiere.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

05.03.2021