Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În ultimele 24 de ore, pompierii din întreaga țară au gestionat 1.533 de intervenții, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, precum și în județele Vâlcea și Bihor.


Cea mai mare parte din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea primului ajutor, 1.188 de persoane primind asistență medicală.


Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 144 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni de descarcerare, precum și 155 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Una dintre situațiile gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Olt, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim-ajutor au intervenit pentru salvarea a 5 persoane, victimele unui accident rutier produs pe raza localității Dăneasa, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a prăbușit într-o râpă, la o adâncime de aproximativ 15 m. Cu eforturi susținute, colegii noștri au extras victimele în siguranță, iar după acordarea asistenței medicale la fața locului, acestea au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.


O altă intervenție relevantă a fost gestionată de pompierii teleormăneni, aceștia fiind solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o casă, în localitatea Viișoara. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 100 mp, însă fără pericol de propagare la vecinătăți. Din nefericire, în urma incendiului, o persoană și-a pierdut viața.


Având în vedere că atenționările meteorologice de tip COD GALBEN, ce vizează ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură sunt în vigoare până în cursul zilei de mâine, evoluția situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

10.03.2021