Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (331), urmată de județele Timiș (70), Hunedoara (54), Mureș (51) și Cluj (50).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 79 incendii, 4 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 180 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, care a necesitat alocarea de forțe suplimentare, a fost gestionată de pompierii prahoveni, în urma izbucnirii unui incendiu la un depozit din localitatea Florești, ce a cuprins o suprafață de aproximativ 2000 mp din interiorul unei hale. În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Din fericire, incendiul a fost lichidat fără să fie înregistrate victime.


O altă misiune solicitantă, a avut loc în cursul zilei trecute, în zona localității Șindrilița, unde salvatorii bucureșteni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului au rezultat 3 victime. Din păcate, în ciuda intervenției prompte a pompierilor, 2 victime și-au pierdut viața în urma evenimentului. Cea de a treia persoană a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate.


De asemenea, pompierii au intervenit pentru limitarea efectelor unui număr de 21 de incendii de vegetație uscată și fond forestier, care au afectat o suprafață totală de aproximativ 7,75 hectare.


Totodată, în cursul zilei de ieri au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă, pentru județele AB, BC, BV, MM și 5 mesaje de avertizare a populației privind prezența animalelor sălbatice, în județele BV și MS.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

11.03.2021