Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.


Din cele peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.053 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (329 cazuri), urmată de județele Mureș (58 cazuri) și Timiș (40 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 96 de incendii, precum și în alte 203 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, mai multe echipaje de descarcerare și prim-ajutor din cadrul ISU Ialomița au fost solicitate să intervină la un accident rutier, produs în localitatea Gheorghe Doja, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului puternic, o persoană și-au pierdut viața, iar alte 3 au primit îngrijiri medicale la fața locului, fiind ulterior transportate la spital, pentru investigații suplimentare.


Un alt eveniment, soldat cu pierderi de vieți omenești, s-a petrecut ieri dimineață, în județul Mureș. Pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament al unui bloc de locuințe, din Municipiul Târgu Mureș. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, în urma acestui eveniment, o persoană a fost găsită decedată, în interiorul apartamentului.


O altă acțiune care a presupus o reacție imediată a pompierilor militari s-a produs în această dimineață în județul Iași, comuna Lețcani, unde, în urma unui accident rutier, produs între un autoturism și un microbuz, 11 persoane au necesitat îngrijiri medicale din partea salvatorilor. La fața locului, s-au deplasat de urgenta o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor medical, echipajul de terapie intensiva mobila cu medic și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. 7 persoane au fost transportate la spital, pentru investigații amănunțite.


Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă până astăzi, ora 18.00 ce vizează ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte.


Astfel, În Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.


Ca urmare a informării primite, subunitățile operative sunt pregătite să intervină prompt pentru posibilele solicitări din partea cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

12.03.2021