Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 1.400 de intervenții în situații de urgență au fost gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore, la nivel național. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.173 de persoane aflate în dificultate.


De asemenea, pompierii militari au acționat pentru stingerea a 38 de incendii, precum și în alte 220 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea ocupanților implicați în două accidente rutiere.


Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Bihor, oraș Săcuieni, sat Ciocaia, unde salvatorii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Pompierii mobilizați pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu 3 autospeciale de stingere. Din nefericire, în urma evenimentului, o persoană și-a pierdut viața.


Având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ în zona montană, valabilă în perioada 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce efecte.


La munte va ninge, iar în sudul Banatului, Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei, treptat, vor predomina ninsorile. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.


Evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

19.03.2021