Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În ultimele 24 ore, pompierii militari au acționat, la nivel național, pentru gestionarea unui număr de 1.381 de situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor SMURD (1.140 de cazuri pentru acordarea de prim ajutor și 6 pentru descarcerare).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 60 de incendii, precum și alte 176 misiuni (deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților).


Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatori, în cursul zilei de ieri, amintim:


 Misiunea de descarcare și acordare a asistenței medicale de urgență pentru 5 persoane, victimele unui accident rutier produs pe raza comunei Glodeanu Siliștea, județul Buzău, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un copac. Din nefericire, 3 persoane și-au pierdut viața pe loc, iar alte 2 au fost rănite, fiind transportate la spital.


 Un alt eveniment rutier soldat cu pierderi de vieți a fost și cel din județul Constanța, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au intervenit în cazul unui accident rutier produs între 2 autoturisme, în municipiul Mangalia. În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime, dintre care 2 decedate și una rănită. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul evenimentului, cea de-a treia persoană a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

24.03.2021