Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (362), urmată de județele Timiș (65) și Mureș (51).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 79 incendii, 34 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 133 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Cluj, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Vâlcele. Ajunse la locul solicitării, echipajele au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, o persoană a fost găsită decedată.


O altă misiune de stingere a unui incendiu, soldat cu victime, a fost și cea din județul Maramureș, unde colegii noștri au acționat pentru localizarea și limitarea propagării flăcărilor izbucnite la o casă din localitatea Petrova. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, în interior fiind găsită o persoană decedată.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

25.03.2021