Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost pline pentru pompierii din întreaga țară, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, precum și în județele Vâlcea și Satu Mare.


Cea mai mare parte din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea primului ajutor, care reprezintă peste 80% din situațiile gestionate (1.212 de cazuri SMURD).


Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 91 misiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni de descarcerare, precum și 187 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în județul Vâlcea. Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Băbeni, pe o insulă în zona protejată. Misiunea a presupus efort susținut și atenție sporită din partea colegilor noștri, întrucât în momentul în care au ajuns la fața locului, aceștia au constatat faptul că flăcările au distrus aproximativ 20 ha. Terenul mlăștinos, formațiunile de sol specifice insulelor, precum și existenței mai multor focare au contribuit la îngreunarea interventiei, însă din fericire, nu au fost înregistrate victime.


Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate, iar evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

26.03.2021