Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În perioada 26-29 martie a.c., la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.530 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 3.541 de persoane aflate în dificultate.


Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 350 de incendii, precum și în alte 604 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


Una dintre intervențiile soldată cu o victimă a avut loc în cursul zilei de vineri, în județul Neamț, unde mai multe echipaje de stingere au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Poiana Teiului. Forțele operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau în interiorul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de intervenție, a fost găsită o persoană decedată.


Duminică dimineața, salvatorii cărășeni au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală pe lemne a unui imobil, din localitatea Băile Herculane. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere. Ajunși la locul evenimentului, pompierii au localizat rapid flăcările, astfel încât acestea nu s-au propagat și la imobilele vecine. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.


În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

29.03.2021