Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.


Din cele peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.333 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (367 cazuri), urmată de județele Timiș (60 cazuri) și Cluj (55 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 137 de incendii, precum și în alte 209 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, mai multe echipaje de stingere și prim ajutor din cadrul ISU Cluj au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune din municipiul Gherla. Ajunse la locul solicitării, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau la nivelul mansardei, pe o suprafață de aproximativ 600 mp, existând pericolul extinderii la un bloc de patru etaje aflat în vecinătate. În mai puțin de două ore, cei peste 26 de salvatori au reușit lichidarea flăcărilor, astfel încât incendiul a fost stins, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


Un alt eveniment, care a presupus atenție sporită din partea pompierilor, s-a petrecut ieri după-amiază, în județul Dâmbovița, unde s-a acționat pentru salvarea a 4 persoane, victimele unui accident rutier produs între 2 autoturisme, în localitatea Ungureni. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, 2 dintre acestea au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare. Totodată, în urma impactului puternic, alte 2 persoane și-au pierdut viața.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

30.03.2021