Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au gestionat 1.684 de intervenții în diferite situații de urgență. Dintre acestea, majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 1.373 persoane aflate în dificultate.


În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 143 de incendii, precum și în alte 231 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale din medii ostile, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în cazul a 9 accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate.


O intervenție care a presupus alocarea unui număr mare de resurse a fost gestionată de salvatorii gălățeni, care au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN 24, în localitatea Priponești, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR. Forțele operative sosite la locul evenimentului au constatat că în urma acestui eveniment au rezultat 4 victime, toate încarcerate și în stare de inconștiență. Din nefericire, în ciuda eforturilor salvatorilor, cele 4 persoane implicate au fost declarate decedate.


Totodată, în cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, au fost emise 15 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, 12 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală, incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și recomandări privind purtarea măștii de protecție, pentru localități din județele: AR, BC, BR, BT, CT, DB, IF, MH și SM, precum și 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: AG, BV și HR.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

01.04.2021