Paștele Catolic

Paștele Catolic

Peste 5.000 de pompieri vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână!


În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, IGSU va monitoriza pemanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.


Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează aproape 3.500 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.


Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 322 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 131 autospeciale pentru descarcerare.


În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.


Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

02.04.2021