Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În ultimele trei zile s-au înregistrat 4.312 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 210 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 3.563 de persoane.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 8 persoane și-au pierdut viața, în județele Alba, Bihor, Dâmbovița, Iași și Sibiu.


În cursul zilei de vineri, un eveniment care a presupus alocarea de resurse considerabile s-a produs în municipiul București, unde mai multe echipaje de stingere au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Prelungirea Ferentari, la 4 case din sectorul 5 al Capitalei. Salvatorii ajunși la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 350 mp, fără probabilitatea propagării flăcărilor și la alte imobile. Colegii noștri au reușit în scurt timp localizarea și lichidarea incendiului, iar pe timpul intervenției nu au fost înregistrate victime.


O altă misiune relevantă a avut loc sâmbătă, în județul Sibiu, atunci când pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui incendiu produs la o anexă a unei case, în localitatea Aplodu de Jos. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 300 mp, la acoperișul unei case și la alte 4 anexe aflate în vecinătate. Incendiul a fost lichidat în mai puțin de 2 ore, fără a fi înregistrate victime.


Nici ziua de duminică nu a fost lipsită de evenimente pentru salvatorii sibieni, aceștia intervenind pentru salvarea a 4 persoane, victimele unui accident rutier produs pe DN 1, între 2 autoturisme. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața pe loc, alte 2 persoane se aflau în stop cardio-respirator, iar cea de-a treia victimă, grav rănită, a fost transportată la spital. În urma acordării măsurilor de prim ajutor și efectuării manevrelor de resuscitare, cele 2 victime, aflate în stop cardio-respirator, au fost declarate decedate.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

05.04.2021