Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.300 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (452), urmată de județele Satu Mare (145) și Cluj (127).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 67 incendii, 4 misiuni de descarcerare, precum și în alte 217 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Cluj, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe E60, în localitatea Florești, unde 1 autoturism, în care se aflau 4 persoane, a intrat în coliziune cu o autobasculantă. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare au constatat că în urma accidentului au rezultat 4 victime. În ciuda eforturilor depuse de către pompieri, o persoană și-a pierdut viața, iar celelalte 3 au fost transportate la spital.


Un alt eveniment rutier soldat cu victime a fost și cel din județul Arad, unde colegii noștri au acționat pentru salvarea a două persoane, victimele unui accident rutier produs la ieșirea din orașul Ineu spre Arad, după ce conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un canal de irigație. După acordarea măsurilor de prim ajutor, din nefericire, cele două victime au fost declarate decedate.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

07.04.2021