Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Zi plină pentru pompieri: 61 incendii și alte 1.087 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.089 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (317 cazuri), urmată de județele Hunedoara (58 cazuri) și Timiș (49 cazuri).


O misiune relevantă, care a presupus alocarea de forțe considerabile, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Tulcea, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în urma producerii unui incendiu la un imobil din municipiu. Pentru gestionarea optimă a misiunii, au intervenit de urgenţă 3 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale de stingere și 1 ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că flăcările se manifestau cu flacără deschisă și degajări mari de fum, în interiorul dormitorului imobilului. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost lichidat în mai puțin de 15 minute, împiedicând, astfel, extinderea flăcărilor la restul locuinței. Totodată, pe durata operațiunilor de intervenție, a fost evacuat un bărbat, aflat într-o altă încăpere. Acesta a fost monitorizat de către echipajul SMURD, nefiind necesar transportul la spital. De asemenea, echipajul SMURD a asistat și un alt locatar, acesta a suferit arsuri de gradul I și II pe antebrațul membrului superior stâng, ulterior fiind transportat la UPU Tulcea.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

08.04.2021