Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

1.459 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.206 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (329 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri) și Cluj (58 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 78 de incendii, precum și în alte 214 de intervenții, în sprijinul comunităților.


Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc în județul Caraș-Severin. Astfel, în cursul dimineții trecute, în localitatea Sichevița, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că flăcările s-au extins la alte 2 case, pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost lichidat în mai puțin de două ore, fără a fi înregistrate victime.


O altă intervenție care a presupus efort susținut al salvatorilor a fost și cea din județul Olt, în cursul după-amiezii trecute, atunci când peste 20 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj SMURD și două autospeciale pentru primă intervenție, au acționat, în comuna Valea Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală. La sosirea primelor echipaje, hala, cu suprafața de aproximativ 500 mp, ardea generalizat. Pompierii au intervenit rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului, astfel încât nu au fost înregistrate victime.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

09.04.2021