1.500 intervenții în ultimele 24 de ore

1.500 intervenții în ultimele 24 de ore

Aproape 1.500 de intervenții au fost desfășurate de salvatori la nivel național, iar mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.138 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (287 cazuri), urmată de județele Timiș (55 cazuri), Cluj (53 cazuri) și Mureș (49).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 125 de incendii, precum și în alte 232 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în Municipiul Constanța. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 300 mp, iar în urma evenimentului 2 victime au avut nevoie de asistență medicală de urgență (o victimă a fost asistată la locul intervenției, intoxicată cu fum; o persoană cu arsuri, pe aprox. 25% din suprafața corporală, a fost transportată la spital).


În ceea ce privește vremea, aceasta rămâne capricioasă și în zilele următoare. Astfel, conform informării emise de Administrația Națională de Meteorologie, până în data de 16 aprilie, ora 10:00, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp.


Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.


Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

14.04.2021