Peste 1.300 de intervenții ale pompierilor, în ultimele 24 de ore

Peste 1.300 de intervenții ale pompierilor, în ultimele 24 de ore

La nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.388 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate (1.106 cazuri SMURD).


Astfel, 1.152 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (316 cazuri), urmată de județele Cluj (73 cazuri), Mureș (53) și Timiș (46 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 52 de incendii, precum și în alte 230 misiuni destinate protecției comunităților.


În cursul zilei de ieri, echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unui bloc, în Municipiul Giurgiu. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 300 mp, iar în urma evenimentului 25 de persoane au fost evacuate. O singură persoană (femeie, 71 ani) a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, fiind evaluată de echipajul SMURD și supravegheată în ambulanță până în momentul în care locatarii au putut reveni în apartamente.


Neglijența sau ignorarea regulilor de siguranță și a măsurilor de prevenire se manifestă în rândul unora dintre semeni, iar efectele în urma acestor manifestări sunt evidente, generatoare de evenimente cu pagube materiale semnificative și, în unele cazuri, cu victime.


Incendiile produse la locuințe pot fi prevenite, una dintre regulile care trebuie respectată obligatoriu fiind utilizarea corectă a instalațiilor și a echipamentelor electrice, a sobelor de încălzit sau a coșurilor de fum. Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercursiuni.


Pentru evitarea potențialelor pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în locuinţe, precum şi a detectoarelor de incendiu.


Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

15.04.2021