Peste 1.000 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de ore

Peste 1.000 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de ore

La nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.324 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, 1.082 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (323 cazuri), urmată de județele Mureș (47 cazuri), Timiș (44) și Brașov (42 cazuri).


O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.


Un eveniment grav a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, în județul Botoșani, localitatea Dorohoi, acolo unde două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier. În urma acestei situații au rezultat 6 victime, dintre care 2 persoane decedate și alte 4 transportate la spital.


Un alt accident rutier care s-a soldat cu victime a avut loc în județul Vrancea, localitatea Garoafa. În acest eveniment au fost implicate 2 autoturisme și 1 autocamion, iar în urma impactului au rezultat 4 victime, dintre care 2 minori. După acordarea asistenței medicale la fața locului, toate cele 4 persoane implicate au fost transportate la spital de către ambulanțe SMURD și SAJ.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

16.04.2021