Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În ultimele trei zile s-au înregistrat 3.873 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 171 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 3.126 de persoane.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 2 persoane și-au pierdut viața, în județele Buzău și Dolj.


În cursul zilei de vineri, un eveniment care a presupus alocarea de resurse considerabile s-a produs în județul Bacău, unde pompierii au fost anuțați despre faptul că pe casa scării, în incinta Spitalului de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, prin care trec conductele de termoficare. Prin intervenția rapidă a colegilor noștri focarul a fost lichidat în scurt timp, fără a se impune  evacuarea personalului sau a pacienților din clădire. În urma acestui eveniment au ars izolația conductelor și deșeuri.


O altă misiune relevantă, care a presupus efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc sâmbătă, în municipiul București, atunci când peste 50 de pompieri care au încadrat 11 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, în interiorul unei hale, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, cu posibilități de propagare la o clădire de birouri aflată în vecinătate. Incendiul a fost lichidat în mai puțin de 3 ore, în limitele găsite. Totodată, pe timpul operațiunilor de intervenție două persoane ce au suferit arsuri ușoare au primit îngrijiri medicale la fața locului.


Nici ziua de duminică nu a fost lipsită de evenimente pentru pompierii militari, salvatorii argeșeni intervenind pentru salvarea a 3 persoane, victimele unui accident rutier produs pe A1, pe sensul de mers spre Pitești, între 1 autoutilitară și 1 autoturism. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața pe loc, iar alte 2, care au suferit răni minore, au fost asistate medical la locul incidentului, fără a se impune transportul acestora la spital.


În continuare, salvatorii rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

19.04.2021