Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

1.387 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național.


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.140 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (279 cazuri), urmată de județele Mureș (51 cazuri) și Cluj (50 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 51 de incendii, precum și în alte 190 de intervenții, în sprijinul comunităților.


Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc în județul Vâlcea. Astfel, în cursul dimineții trecute, în localitatea Călimănești, pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN 7, între un autotren și un autoturism. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de descarcerare și un echipaj de prim ajutor. În urma accidentului au rezultat două victime. În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, acestea au fost declarate decedate.


Un alt eveniment rutier soldat cu victime a fost și cel din județul Timiș, atunci când mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au acționat pentru salvarea a 6 persoane, victimele unui accident rutier produs între un camion și două autoturisme, în localitatea Chevereșu Mare. Din cauza impactului puternic, două persoane, care se aflau într-unul dintre autoturisme, au necesitat îngrijiri medicale la fața locului. Una dintre acestea a fost ulterior transportată la spital, pentru investigații suplimentare. În cazul celorlalte persoane, nu s-a impus transportul la unități spitalicești.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

20.04.2021