Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Peste 1.000 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de oreLa nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.322 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, 1.051 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (308 cazuri), urmată de județele Timiș (47), Hunedoara (42 cazuri) și Cluj (39 cazuri).


O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.


O misiune dificilă a fost înregistrată în după-amiaza zilei de ieri, în județul Vâlcea, în localitatea Pietrari, unde un autoturism și un autocamion au fost implicate într-un accident rutier soldat cu două victime. Pentru salvarea persoanelor, la locul evenimentului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor. Din nefercire, în urma impactului puternic, una dintre acestea și-a pierdut viața pe loc, iar cea de-a doua a fost asistată medical, fiind ulterior transportată la spital.


O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a fost și cea din județul Botoșani. În cursul serii trecute, mai multe echipaje de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs într-un bloc, în municipiul Botoșani, după ce un pat, depozitat pe casa scării, a luat foc. Ajunși la fața locului, pompierii au acționat de urgență pentru stingerea flăcărilor și evacuarea fumului de pe casa scării. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără posibilități de propagare la apartamentele vecine. Din fericire, locatarii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și nu s-a impus evacuarea acestora.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

21.04.2021