Misiuni desfășurate de pompieri, în ultimele 24 ore

Misiuni desfășurate de pompieri, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (310), urmată de județele Cluj (53), județul Hunedoara(49) și județul Timiș(44).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 61 incendii, 3 misiuni de descarcerare, precum și în alte 202 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Hunedoara, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autotren și un autoturism, pe DN68, în localitatea Sarmizegetusa.Ajunși la locul evenimentului , pompierii au constatat că accidentul s-a soldat cu 3 victime. Din nefericire, 2 dintre acestea au decedat pe loc din cauza impactului puternic, iar cea de-a 3 persoană a fost asistată medical la fața locului, fără a fi necesar transportul la o unitate spitalicească.


O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a fost și misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la acoperișul unui case, din localitatea Lunca, județul Alba. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul incidentului, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 200mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, eliminând astfel posibilitatea propagării flăcărilor la vecinăți.În urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime.


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.23.04.2021