Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Peste 1.200 de situații de urgență au fost gestionate de pompieri, în ultimele 24 ore.


Echipajele de salvatori au fost solicitate să acționeze la 51 misiuni de stingere a incendiilor, 981 cazuri SMURD,2misiuni de descarcerare, 25 misiuni de deblocare sau salvare, precum și la alte 162intervenții în sprijinul comunităților.


Dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:


  • În cursul serii trecute, salvatorii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune,în municipiul Câmpulung . Forțele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că flăcările se manifestau violent, la nivelul mansardei. Colegii noștri au reușit localizarea incendiului în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcărilor către celelalte imobile. Din fericire, în urma acestui eveniment,nu au fost înregistrate victime.

  • O altă misiune relevantă, din ultimele 24 de ore, a fost și cea din județul Bistrița-Năsăud,unde pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Poiana Ilvei. Colegii noștri s-au deplasat la fața locului cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, aceștia constatând că flăcările se manifestau atât la nivelul acoperișului, cât și la o anexă. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 3 ore de acțiune continuă a colegilor noștri.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizatepentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.


Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/
29.04.2021