Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

 În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au gestionat 1.311 de intervenții, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, precum și în județele Argeș, Cluj și Constanța.

 

Cea mai mare pondere din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în nisiunile pentru acordarea primului ajutor, 1.060 de persoane primind asistență medicală.

 

Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 59 misiuni de stingere a incendiilor, 14 misiuni de descarcerare, precum și 216 misiuni pentru protecția comunităților.

 

Amintim câteva dintre cele mai relevante misiuni:

 

Vrancea: În cursul dimineții trecute, echipaje de descarcerare din cadrul ISU Vrancea au intervenit pentru salvarea a 6 persoane, în cazul  unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, în localitatea Cotești. În urma acestui incident, au rezultat două victime. Din cauza impactului puternic, una dintre acestea și-a pierdut viața pe loc, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, pentru investigații de specialitate.

 

Constanța: O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la un apartament, în urma unei explozii, în municipiul Constanța. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau într-un apartament, situat la etajul 3 al unui  bloc, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incediul a fost lichidat în scurt timp, evitându-se propagarea la vecinătăți. În urma deflagrației o persoană a suferit arsuri de gradul I, iar alte 2 persoane au fost intoxicate cu fum. Acestea au fost asistate medical la fața locului, fără a necesita transportul la spital.

 

Cluj: O misiune  de stingere a unui incendiu gestionată de pompierii clujeni, în cursul după-amiezii trecute a fost  cea de localizare și lichidare a flăcărilor izbucnite la o hală, în care funcționa o fabrică de hârtie, într-un Parc Industrial din localitatea Dej. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat  faptul că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și în interior, pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, flăcările au fost lichidate, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

07.05.2021