Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

78 incendii și alte 1.161 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, în ultimele 24 de ore


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în cursul zilei de ieri.


La nivel național, 1.184 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (258 cazuri), urmată de județele Mureș (62 cazuri),  Timiș (61 cazuri) și Cluj (55 cazuri).


O misiune relevantă, care a presupus alocarea de forțe considerabile, a fost cea din județul Argeș, unde salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unui magazin, în comuna Stolnici, satul Cotmeana. Cei peste 20 de pompieri, care au încadrat 4 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la anexă și magazin, pe o suprafață de aproximativ 270 mp. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. De asemenea, pe timpul operațiunilor de intervenție, o persoană a fost asistată medical de echipajul SMURD, fără a necesita transportul la spital.


Tot în cursul zilei de ieri, un alt eveniment, care a presupus atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Suceava, localitatea Vicovu de Jos. Salvatorii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs într-o zonă forestieră, unde un bărbat s-a răsturnat cu un tractor agricol. Deoarece zona din fondul forestier era greu accesibilă ambulanței, transportul până la șosea a fost realizat cu o autoșenilată. Echipajul SMURD aflat la locul evenimentului a acordat măsurile de prim ajutor victimei, ulterior fiind preluată de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, pentru a fi transportată la spital, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

11.05.2021