Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost pline pentru pompierii din întreaga țară, cele mai multe solicitări fiind primite în zona București-Ilfov, urmată de județele Argeș și Iași.


Cea mai mare parte din activitatea desfășurată de salvatori este reflectată în intervențiile pentru acordarea de prim ajutor, care reprezintă peste 80% din situațiile gestionate (1.112 de cazuri SMURD din totalul de 1.393 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele ISU au fost solicitate să acționeze la 78 misiuni de stingere a incendiilor, precum și 203 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în județul Argeș. Mai multe echipaje de stingere și de prim ajutor au intervenit, în cursul după-amiezii trecute, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament al unui imobil de locuințe, în municipiul Pitești. Forțele operative sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau, într-o cameră, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Pentru a preîntâmpina orice situație care să le pună viața în pericol, colegii noștri au evacuat 9 persoane. În urma evenimentului au rezultat două victime, intoxicate ușor cu fum, care au fost transportate la spital, în stare de conștiență, iar o altă persoană, care a suferit un atac de panică, a primit asistență medicală la locul intervenției.


Tot în cursul zilei de ieri, salvatorii constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs între localitățile Mereni și Topraisar, pe DJ 391, în care au fost implicate două autoturisme. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața, iar alte 4, după acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

13.05.2021